Om oss

Hur blev NÅA till?

Under vintern 2017 träffades några driftiga lärare från Åbo Akademis och Novias företagekonomi i en före detta industrilokal på Nunnegatan i Åbo. Några av lärarna samarbetade regelbundet i projekt med företag och studerande, och ansåg att dessa typer av projekt borde bli fler. Varför? Jo för att dessa samarbeten var roliga och givande, både för studerande och företag.

Idén man ansåg skapar mest nytta åt studerande och företag var att skapa ett business center – en knutpunkt för högskolornas samarbeten. Man behövde således också ett utrymme att jobba i.

Samarbete, resurser och gemensam syn på framtiden

Samarbete låter bra, och är bra. Men att skapa dem är ibland utmanande. Man behöver resurser: Pengar, utrymmen, personer som jobbar och sist men viktigast, en gemensam syn på framtiden. Först och främst sökte man utrymmen för NÅA. Ingen lätt sak att hitta fina utrymmen för en överkomlig summa pengar. Räddningen kom när en idérik tjänsteman på Åbo Akademi kom att tänka på att man kunde göra om ett slitet auditorium till något alldeles nytt! Sagt och gjort, de gamla, orangea, golvfasta bänkraderna i Gadolinias auditorium flyttade ut, väggarna målades i vitt och ÅA- och Noviarött medan golven byttes.

Digital och social samlande funktion

Idag är NÅA en knutpunkt för studerande, företag och personal på företagsekonomin inom Åbo Akademi och yrkeshögskolan Novia. Studerande använder NÅA som arbetsutrymme, medan knutpunkten också har en digital och social samlande funktion.

Välkommen till oss!

Styrgruppens medlemmar och ansvarsområden:

Håkan

Håkan

Managing mentor

Alexander Gröning

Alexander Gröning

Community manager - Novia

Edvard Lindfors

Edvard Lindfors

Spira

Charlotta Harling

Charlotta Harling

Community Manager ÅA

Renata Gustafsson

Renata Gustafsson

Community Manager Novia

Jenny Knuts

Jenny Knuts

Community Manager Novia

Katariina Härmälä

Katariina Härmälä

Community manager - ÅA

Våra Lab Managers representeras av studerande, medan de operativa ledarna är personal vid yrkeshögskolan.