Meistä Lyhyesti

Miten NÅA perustettiin? 

Vuoden 2017 talvella tapasi muutama Åbo Akademin ja Novian liiketalouden opettaja entisessä teollisuustilassa Nunnankadulla Turussa. Muutama opettajista teki säännöllisesti yhteistyötä eri yritysten ja opiskelijoiden kanssa erilaisissa projekteissa ja heidän mielestä tämän tapaisia projekteja tulisi olla enemmän. Miksi? Koska tämän tapainen yhteistyö oli hauskaa ja antoisaa sekä opiskelijoille että yrityksille.  

Idea, jolla pystyi saamaan eniten hyötyä, sekä opiskelijoille että yrityksille oli, että perustetaan business center – keskittymä molempien korkeakoulujen yhteistyölle. Tarvittiin myös paikka, josta työskennellä.  

Yhteistyö, resurssit ja yhteinen näkymä tulevaisuudesta 

Yhteistyö kuulostaa hyvältä ja on myös hyvä, mutta sen luominen voi olla vaikeata. Tarvitaan resursseja, toimitilat, henkilöitä, jotka työskentelevät, ja lisäksi yhteinen näkymä tulevaisuudesta. Ensiksi etsittiin toimitiloja NÅA:lle, ei ole helppoa löytää edullisia tiloja. Pelastus tähän löytyi idearikkaasta Åbo Akademin toimihenkilöstä, jonka ideana oli muuttaa pieni auditorio aivan muuksi. Tämän jälkeen vanhat oranssit penkkirivit siirrettiin pois Gadoliinan auditoriosta, seinät maalattiin valkoiseksi ja ÅA:n ja Novian punaiseksi ja lattia uusittiin.  

Digitaalisen ja sosiaalisen yhdistävä toiminto 

Nykyään toimii NÅA yhdistävänä tekijänä opiskelijoille, yrityksille ja liiketalouden opettajille Åbo Akademissa ja Noviassa. Opiskelijat käyttävät NÅA:ta työskentelytilana ja välillä yhdistävänä tekijänä digitaaliselle ja sosiaaliselle vuorovaikutukselle.  

Tervetuloa mukaan! 

Johtoryhmän jäsenet ja vastuualueet:

Meidän labra johtajamme ovat opiskelijoita, kun taas operatiiviset johtajat ovat ammattikorkeakoulun henkilökuntaa.

Alexander Gröning

Alexander Gröning

Community manager - Novia

Charlotta Harling

Charlotta Harling

Community Manager ÅA

Katariina Härmälä

Katariina Härmälä

Community manager - ÅA

Jenny Knuts

Jenny Knuts

Community Manager Novia

Renata Gustafsson

Renata Gustafsson

Community Manager Novia

Håkan

Håkan

Managing mentor

Edvard Lindfors

Edvard Lindfors

Spira