På onsdagen den 6.11 var Hanna Guseff, från NÅA:s ledningsgrupp, och Community Manager Alexander Eklund och besökte Högskoledagens After Work i Startup Factory, Novia i Raseborg. NÅA var intresserade av evenemanget för att det långt handlade om samarbetet mellan studeranden och företag vilket är exakt det som NÅA jobbar med.  Evenemanget ordnas i samarbete mellan Rotary och Yrkeshögskolan Novia, Campus Raseborg. Ämnet denna gång var företagsamhet för unga 

Första presentatören denna kväll var Tom Gammals, Novago, som berättade om företaget. Novago hjälper avgiftsfritt till med allt möjligt då det kommer till företagande, bl.a. startandet av företaget, hur man söker stöd, tips och råd om marknadsföringen samt hur man skall välja revisor. Detta företag bör alla som funderar på att starta företag kolla upp innan de kör igång. 

Nästa presentatör var Monica Javanainen, företagare, VD och digikonsult på JCO Digital. Enligt Javanainen är Twitter och Linked In perfekta applikationer då det kommer till att bygga nätverk företag emellan och hon fick själv ett erbjudande till Adobes evenemang via just dessa applikationer. Javanainen skulle fungera som Adobes ambassadör under evenemanget. Då hon åkte till USA för att delta i evenemanget passade hon på att träffa skandinaviska företagare som hade flyttat dit för att jobba. Javanainen tycker att det är viktigt att nätverka samt att hålla fötterna på jorden. 

Kvällen var mycket trevlig och givande på många sätt, flera visitkort delades ut och samarbetsdiskussioner gick heta under kvällens lopp. Detta evenemang var en utmärkt chans att nätverka samt att diskutera idéer med personer i liknande situationer. 

Dagen avslutades med en paneldiskussion med företagare från Raseborgstrakten som är unga eller som startade sitt företag då de var unga. Detta kommer vi att behandla i vårt följande inlägg så stay tuned! 

Top 3 tips att ta med sig från dessa presentationer! 

  1. ”Det är viktigt att nätverka och att hålla fötterna på jorden” – Monica Javanaine
  2. Twitter och Linked In är de två bästa applikationerna för att nätverka med företag. 
  3. Sök hjälp av utvecklingsbolag, så som t.ex. Novago, om du funderar på att starta eget eller om du just har gjort det!